06.09.2013 - Nowy Sącz, 11:00

Feel the Beat » Feel the Beat on Tour » 06.09.2013 - Nowy Sącz, 11:00

Artykuły o nas:

Polscy i litewscy artyści na sądeckim rynku!

Międzynarodowa grupa taneczna wystąpiła wczoraj (6 września) na sądeckim rynku. Sądeczanie mieli okazję zobaczyć nowoczesny taniec oraz posłuchać muzyki w wykonaniu artystów z Polski i Litwy.

Koncert odbył się w ramach międzynarodowego programu Feel The Beat, który organizuje Fundacja TOP. W projekcie biorą udział artyści z Polski i Litwy. Na rynku prezentowali efekty swojej pracy - taniec nowoczesny w rytm muzyki hip-hopowej. Kolejny występ zespołu odbędzie się w Krakowie, później Feel the Beat rusza na tournee po Litwie.
opr. KID, http://www.sadeczanin.info/rozmaitosci,9/polscy-i-litewscy-artysci-na-sadeckim-rynku,50878#.Uiw5UzXwH4h

Polacy i Litwini we wspólnym projekcie Feel the Beat

W piątek (6 września) na nowosądeckim rynku o godz. 11 oraz w budynku PTTK przy ul. Nadbrzeżnej o godz. 19.30 zaprezentuje się grupa młodych twórców, uczestniczących w projekcie organizowanym przez Fundację TOP.

Projekt młodzieżowy dla młodych artystów z Litwy i Polski trwa od początku września. W jego ramach dwudziestu młodych artystów (po równo z Polski i Litwy) spotka się w Nowym Sączu, gdzie podczas pięciodniowych zajęć wspólnie przygotują różne formy artystycznej ekspresji (np. graffiti i malarstwo, street-art i break-dance, hip-hop i freestyle).

– Owoce tej współpracy chcemy pokazać w Małopolsce i na Litwie. 20 uczestników zaprezentuje tam trzydziestominutowe przedstawienie ze śpiewem i tańcem – mówi Yuliya Goncharova, koordynator projektu Feel the Beat, wiceprezes Fundacji TOP.
Projekt „Feel the Beat” Fundacji „TOP” realizowany jest przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego oraz Departamentu Dyplomacji Publicznej i Kulturalnej Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu Współpraca w dziedzinie dyplomacji publicznej 2013 r.

(JB)

Partnerzy i Sponsorzy

ZSS SPLOT Muzeum Historii Polski Patriotyzm Jutra Ministerstwo Edukacji Narodowej Wojewódstwo Małopolskie Pracownia Figaro Nowy Sącz
International Organization for Migration Stiftung EVZ - Erinnerung Veantwortung Zukunft Institut für angewandte Geschichte Geschichtswerkstatt Europa Borussia Olsztyn Kolegium Europy Wschodniej