Feel the Beat

Dzięki wsparciu Ministerstwa Spraw Zagranicznych i Województwa Małopolskiego Fundacja"TOP" otrzymała dofinansowanie na realizacje projekta "Feel the Beat", celem którego jest pokonanie różnic kulturowych i znalezienie „wspólnej drogi” między polską a litewską młodzieżą poprzez wspólną kreację dzieła.

W ramach projektu „Feel the Beat” 20 młodych artystów (po 10 z Polski i Litwy) spotka się na cztery dni we wrześniu 2013 r. w Nowym Sączu (Polska), gdzie wspólnie z pomocą profesjonalnych artystów przygotują różne formy współczesnej artystycznej ekspresji (np. graffiti i malarstwo, street-art i break-dance, hip-hop i freestyle). Owoce ich pracy zostaną pokazane podczas tournee po Polsce i Litwie w miastach, z których pochodzą uczestnicy (łącznie 6 miast). Współpraca powinna zaowocować zainteresowaniem, promować międzykulturową współpracę na polu przedsięwzięć artystycznych, sprzyjać szerzeniu tolerancji między młodymi ludźmi, przełamywać stereotypy wobec młodych wykonawców sztuki z różnych krajów i umacniać twórczą     współprace polskich i litewskich artystów    .

Film o nas

Feel the Beat, RTK, Nowy Sacz:

Projekt współfinansowany przez Departament Dyplomacji Publicznej i Kulturalnej Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu Współpraca w dziedzinie dyplomacji publicznej 2013r.

Publikacja wyraża jedynie poglądy autora i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP.                                                                                                                                                                                                                                   Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego.

• Feel the Beat on Tour

• Program "Feel the Beat"

Przyjechaliśmy z Litwy i z Polski, żeby wspólnie przygotować występy, które następnie przedstawimy szerszej publiczności w województwie małopolskim oraz na Litwie. Zapoznaj się z założeniami naszego projektu i planem naszych występów. Zapraszamy wszystkich!

• Trenerzy

Partnerzy i Sponsorzy

ZSS SPLOT Muzeum Historii Polski Patriotyzm Jutra Ministerstwo Edukacji Narodowej Wojewódstwo Małopolskie Pracownia Figaro Nowy Sącz
International Organization for Migration Stiftung EVZ - Erinnerung Veantwortung Zukunft Institut für angewandte Geschichte Geschichtswerkstatt Europa Borussia Olsztyn Kolegium Europy Wschodniej