Projekty 2011

Strona główna » Projekty 2011

Od 15 listopada do 31 grudnia 2011 Fundacja prowadziła na terenie Nowego Sącza samodzielny projekt pod tytułem „Nowy Sącz, tęcza narodów”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu na Rzecz Integracji Obywateli Państw Trzecich. Celem projektu była integracja studentów-migrantów z Nowego Sącza (PWSZ i WSB-NLU) między sobą i z młodzieżą miejscową podczas spotkania wigilijnego, gdzie każdy miał okazję pokazania własnej tradycji i kultury oraz przeżycia jej wraz z innymi. Przybyło ok. 135 osób, w tym 20 obcokrajowców z 8 państw spoza UE. W miejscowych mediach (prasa, telewizja lokalna, radio lokalne, Internet) ukazały  się liczne sprawozdania z imprezy (np.
oraz
http://sadeczanin.info/aktualnosci-kultura/art/29016 ).

Partnerzy i Sponsorzy

ZSS SPLOT Muzeum Historii Polski Patriotyzm Jutra Ministerstwo Edukacji Narodowej Wojewódstwo Małopolskie Pracownia Figaro Nowy Sącz