Streetbreakers

In “Street-breakers” a group of 16 young Roma and non-Roma artists from Poland, Slovakia, Hungary and Ukraine (4 from each country) will meet from 8 until 12 September 2012 in Nowy Sacz, Poland, where they will create together with the help of professional artists a work of art that will show their everyday life. The created work of art will belong to the modern ways of expression: street-art, graffiti, hip-hop, break-dance. After the preparation of this work of art, the group will travel to the countries they come from (13-22.09.2012), and make performances in their native towns, so that everybody on the street can see how the time spent together, has inspired them. In order to create tolerance in the group and to bring the artists in contact with local people, the performers will find lodging during their travel in the houses of local young artists and performers. This will be the participants' contribution: to find in their native towns lodging for the whole group. In such way we will visit 4 countries (2 - 4 cities in each) with the prepared performances.

16 młodych artystów (po 4 z Polski, Ukrainy, Słowacji i Węgier) spotka się w Nowym Sączu (Polska),  gdzie podczas pięciodniowych zajęć (8 -12 wrzesień 2012 r.) wspólnie przygotują różne formy artystycznej ekspresji (np. graffiti i malarstwo, street-art i break-dance, hip-hop i freestyle.) Owoce ich pracy zostaną pokazane w Nowym Sączu, Krynicy i Krakowie. Później (13 - 22.09.2012 r.) wyruszą w tournee do miast w krajach, z których pochodzą uczestnicy (3-4 miasta w jednym kraju, łącznie ok. 10 miast). Ta współpraca powinna zaowocować zainteresowaniem, a nawet przyjaźnią nie tylko pomiędzy grupami uczestników, lecz także życzliwością i wzrostem świadomości znaczenia sztuki do budowania aktywnych relacji wśród wszystkich odbiorców.

"Supported by the OPEN SOCIETY FOUNDATIONS - with contribution of the Arts and Culture Program of Budapest"

„Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego”

Partnerzy i Sponsorzy

ZSS SPLOT Muzeum Historii Polski Patriotyzm Jutra Ministerstwo Edukacji Narodowej Wojewódstwo Małopolskie Pracownia Figaro Nowy Sącz