Study Tours to Poland

Mamy przyjemność poinformować, że Komisja Grantowa wybrała Fundację TOP jako jednego z organizatorów wizyt studyjnych w ramach Programu STP-Wizyty Studyjne w Polsce 2013-2014. Program stwarza możliwość studentom z Białorusi, Mołdawii, Ukrainy i Federacji Rosyjskiej poznania polskich rówieśników, środowisk akademickich, organizacji obywatelskich oraz brania udziału w wykładach, seminariach i imprezach kulturalnych. Więcej informacji na temat programu znajduje się na stronach www.studytours.pl .

Fundacja TOP zaprasza 12 wyróżniających się studentów w wieku 18-21 lat z Białoruśi, Mołdawii i Ukrainy od 10 do 21 kwietnia 2013 r. do udziału w wizycie studyjnej w Nowym Sączu. Od 5 do 16 listopada 2013 r. zaproszimy drugą grupę do Nowego Sącza!

Istotą naszego programu jest zainspirowanie jego uczestników do aktywnego życia i stania się świadomymi obywatelami. Szczególny nacisk położony jest na poznawanie sektora pozarządowego i jego miejsca w społeczeństwie.

Projekt sfinansowany w ramach Programu Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności „STP – wizyty Studyjne w Polsce 2013-2014, zrealizowanego przez Kolegium Europy Wschodniej im. Jana Nowaka-Jeziorańskiego we Wrocławiu i Fundację Borussia”.

• Program w Nowym Sączu, 05-16.11.2013

• Program w Nowym Sączu, 10-21.04.2013

Śledż tutaj nasze przygody!

Przyjechaliśmy z Mołdawii, Ukrainy i Białorusi, aby wziąć udział w wizycie w Nowym Sączu.

Следи здесь за нашими приключениями!

Мы приехали из Молдовы, Украины и Белоруси для того, чтобы принять участие в студенческой программе в Новом Сонче.

Partnerzy i Sponsorzy

ZSS SPLOT Muzeum Historii Polski Patriotyzm Jutra Ministerstwo Edukacji Narodowej Wojewódstwo Małopolskie Pracownia Figaro Nowy Sącz
International Organization for Migration Stiftung EVZ - Erinnerung Veantwortung Zukunft Institut für angewandte Geschichte Geschichtswerkstatt Europa Borussia Olsztyn Kolegium Europy Wschodniej