Trenerzy

We Feel the Beat » Trenerzy

Mariusz „Mors” Brodowski, absolwent edukacji artystycznej w zakresie sztuk plastycznych na Uniwersytecie Śląskim w Cieszynie. W swoim dorobku artystycznym ma wystawy indywidualne, n.p. „ŻNIWO UMYSŁU” oraz” ŻNIWO UMYSŁU 2”. Współorganizator warsztatów plastycznych: „Arte-FAKTY”. Koordynator projektu TRUESTYLE (malowanie kamienicy przy ul. Batorego 44 w ramach Festiwalu Karpaty Offer 2010).

Мариуш Бродовски «Морс», выпускник факультета художественной академии искусств в Силезском университете в Чешине; неоднократно организовывал индивидуальные выставки, такие как «ŻNIWO UMYSŁU», «ŻNIWO UMYSŁU 2» и др. Помогал в организации мастер-классов «Arte-FAKTY». Координатор проекта TRUESTYLE (граффити на улице Баторего 44 в рамах фестиваля Karpaty Offer 2010).

Marcin Fornal, właściciel Pracowni Warsztatów Edukacyjnych Figaro która realizuje zajęcia dla dzieci i młodzieży, ukończył w 2007 r. kurs "Organizacja Czasu Wolnego z Wykorzystaniem Pedagogiki Cyrku", od trzech lat prowadzi zajęcia z pedagogiki cyrku. Autor i koordynator projektów: ,,Zajęcia z pedagogiki teatralno-kuglarskiej jako forma nowatorskiej terapii osób z zaburzeniami psychicznymi". W 2011 otrzymał tytuł "Osobowości podkarpacia" za długoletnie działania w sferze wolontariatu. Jego domena brzmi "Nauka poprzez doświadczenie oraz zabawę".

Марчин Форнал, инжинер механики и машиностроения, изучает культурологию. В течение последних 7 лет проводит занятия по гончарству, а в течение 5 лет проводит занятия по педагогике цирка, клоунады, а также жонглирование огнем. С 2011 года является членом польской ассоциации преподавателей и аниматоров KLANZA отдел в Жешове.

Wacław Wawrzyniak, ma 27 lat, nagrywa jako "Wacek" lub "Rastawac". W 2000 r. rozpoczął nagrywanie utworów hip-hop.  Tak powstała formacja "L.y.M.b.Asquad".  Przez cały czas prowadzi studio nagrań, w którym nagrywa wiele hip-hopowych zespołów znanych w całej Polsce. Niedawno wystąpił gościnnie na płycie "kanabislang”.

Вацлав Вавжиняк, 27 лет, создает музыку под псевдонимом «Wacek» или «Rastawac ». В 2000 г. начал записывать музыку hip-hop, благодаря чему возникла группа «L.y.M.b.Asquad». Является руководителем студии звукозаписи, с которой сотрудничали многие  hip-hop – группы, известные во всей Польше. Недавно записал несколько своих треков на диске «kanabislang».

Katarzyna Dobosz, licencjat edukacji artystycznej w zakresie sztuk plastycznych PWSZ w Nowym Sączu, absolwentka Instytutu Filologii Rosyjskiej Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Autorka wystawy fotograficznej „Ocalmy od zapomnienia”, która była pokazana w Nowym Sączu (2010), Charkowie (Ukraina -2010), Olomoucu (Czechy-2012) i Budapeszcie (Węgry-2012). Współorganizator warsztatów graffiti „Ja w przestrzeni publicznej”.

Катажина Добош, выпускница Института русской филологии Ягеллоньского Университета в Кракове, а также получила степень бакалавра в Государственной Высшей Профессиональной Школе г. Новый Сонч по специальности изобразительное искусство. Автор фотовыставки „Cпасти от забвения”, которая была продемонстрирована жителям Нового Сонча в 2010 году, в Харькове (Украина -2010 г.), в Оломоуц (Чехия – 2012 г.) и в Будапеште (Венгрия – 2012 г.). Была одним из организаторов занятий по граффити „Я в публичном пространстве”.

Aleksandr Osheka, absolwent Kolegium Pedagogicznego w Recicach, od 2009 roku pracuje w firmie Fresh Design w Homlu (Białoruś), która obejmuje pracę z airbrushing, graffiti, reklamą zewnętrzną i malowaniem wnętrz (interior design).

Александр Ошека, выпускник педагогический колледж в Речицах, с 2009 года работает в фирме Fresh Design в Гомеле, которая занимается airbrushing, graffiti, наружной рекламой и интерьером (interior design).

Evgenij Solonovich od 13 lat zajmuje się profesjonalnie break-dance. Jest pięciokrotnym mistrzem w break-dance na Białorusi.

Евгений Солонович, уже 13 лет профессионально занимается брейк-дансом. Является пятикратным победителем чемпионата по брейк-дансу в Беларуси.

Dimitry Zajko ukończył studia historyczne w 2010 r. W 2006 r. nagrał piosenkę ‘Wieczne życie’, która była bardzo popularna na Białorusi. W 2009 r. zajął II miejsce na Festiwalu hip-hop i Freestyle  na Białorusi. W 2010 r., na tym samym festiwalu otrzymał nagrodę specjalną. W czerwcu 2011 r. wydał album solowy pt. ‘W wir wydarzeń’.

Дмитрий Зайко, окончил исторический факультет в 2010 году. В 2006 записал песню «Вeчная жизнь», которая была очень популярной в Беларуси. В 2009 г. занял второе место на фестивале Freestyle и hip-hop в Беларуси. В 2010 г. на этом же мероприяти получил гран-при. В июне 2011 г. записал сольный альбом под названием «W wir wydarzeń»

Partnerzy i Sponsorzy

ZSS SPLOT Muzeum Historii Polski Patriotyzm Jutra Ministerstwo Edukacji Narodowej Wojewódstwo Małopolskie Pracownia Figaro Nowy Sącz
International Organization for Migration Stiftung EVZ - Erinnerung Veantwortung Zukunft Institut für angewandte Geschichte Geschichtswerkstatt Europa Borussia Olsztyn Kolegium Europy Wschodniej