Bardzo dobry mecz zawodników Chelsea Thomasa Tuchela! Pojedynek finałowy nie dla reprezentantów Realu z Madrytu!

13.05.2021, 14:49

Futbol to obecnie najpopularniejsza sportu dyscyplina na naszej planecie. Fanów futbolu jest bardzo dużo, z tej przyczyny nie powinno zaskakiwać to, iż mecze piłki nożnej mogą się poszczycić robiącymi wrażenie wynikami oglądalności. Płatności za zawodników z roku na rok znacznie większe i właśnie tak zespoły potrafią pozyskiwać więcej środków finansowych. Półfinałowe pojedynki turnieju Champions League miały miejsce w minionym tygodniu. Dowolnie wskazany obeznany sympatyk futbolu ma rozeznanie w tym, jak niesamowicie ważne są to pojedynki. W półfinałowym meczu naprzeciw stanęły zespoły Realu z Madrytu oraz londyńskiej Chelsea, i z tego powodu każdy był przekonany o tym, iż oczekiwać można niezwykłego spotkania. Bez wątpienia półfinałowy dwumecz nie zawiódł wyobrażeń kibiców piłki nożnej, ponieważ obydwa zespoły przedstawiły wspaniałe zdolności piłkarskie. Do finału wskoczyć miała szansę wyłącznie jedna z tych drużyn i należy zdawać sobie sprawę z tego, ponieważ zawodnicy oraz selekcjonerzy byli tego świadomi.

W telewizji to spotkanie 1/2 finału Champions League także było ogłaszane jako starcie dwójki początkujących i świetnie się spisujących selekcjonerów. Zinedine Zidane a także Thomas Tuchel to trenerzy, którzy na trenerskim rynku w latach ubiegłych zdążyli wybudować sobie solidną renomę. Zidane Zinedine jako selekcjoner aktualnego mistrza La Liga okazję miał na czwarty swój pojedynek finałowy Champions League na przestrzeni zeszłych 5 lat. To z całą pewnością niesamowite osiągnięcie, jednakże przy okazji tego półfinałowego dwumeczu przez niego prowadzona ekipa nie dała rady awansować. Chelsea z Londynu rzuciła na kolana mistrza La Liga i zapewniła sobie promocję do finału Champions League. Piłkarze prowadzeni przez Tuchela Thomasa pokazali dobre dziewięćdziesiąt minut tamtego dnia i warto zrozumieć to. Dotychczasowi mistrzowie hiszpańskich rozgrywek mogą być ucieszeni, że dali strzelić sobie małą liczbę goli, ponieważ grali poniżej oczekiwań. Londyńska Chelsea w starciu finałowym z Manchesterem City Pepa Guardioli.