Czas na półfinały Worlds 2020 w LoLu!

22.10.2020, 11:14

Esportowe rozgrywki od lat charakteryzują się sporą sławą. Nikogo to jednak nie zadziwi, bo wspólnota gamerów jest olbrzymia, stąd też tak wielkie zaciekawienie. Teraz dużo jest zawodów esportowych, na których pojedynkują najlepsi gamerzy z konkretnego państwa. Do otrzymania są niesamowite nagrody pieniężne, czyli coś co motywuje jeszcze bardziej do poważnych sesji treningowych. Jeszcze parę lat temu niezwykle ciężko było pomyśleć, że za poświęcanie czasu na komputerowe gry można pozyskać bardzo wielkie kwoty. W tej chwili rozgrywki esportowe są naprawdę znane i sporo młodych osób marzy o tym, by kiedyś stać się świetnym graczem. Otrzymywanie pieniędzy za to co się lubi to bez wątpienia coś o czym marzy dużo osób. W tym wpisie naszym celem będzie całkowicie skupić na zawodach związanych z Ligą Legend. To bez wątpienia jedna z najbardziej popularnych gier komputerowych w Europie.

Obecnie trwają Worldsy 2020 w ramach gry Riot Games. W Szanghaju zebrali się najlepsi gamerzy z całego świata. Rozgrywki wkraczają delikatnie w decydujący etap. Wszyscy zawodnicy śnią o tym, by unieść nad głowę legendarny już Puchar Mistrzów. To bez wątpienia bardzo ważne wyróżnienie. Mamy za sobą już grupowe zmagania. Faza Pucharowa także weszła w decydujący etap. Już niedługo pojedynki półfinałowe. Warto podkreślić, iż będziemy mieli okazję śledzić formę reprezentanta naszego kraju. Jankos prezentuje trykot ekipy z Europy G2. Na placu gry ostała się wyłącznie jedna grupa zawodników z Europy. Ich przeciwnikiem będzie natomiast esportowa organizacja utworzona w Korei z południa. Mamy tu na myśli Damwon Gaming. Ekipa z Korei marzy o rewanżu za zeszłoroczne Mistrzostwa Świata, podczas których G2 było dużo skuteczniejsze. To będzie na pewno niezwykle elektryzujący turniej. Oba zespoły przedstawiają bardzo dobrą grę, która na pewno zapewni nam pasjonującą rywalizację. Drużyna, która sięgnie po wygraną wywalczy promocję finałowego spotkania tych rozgrywek.