Cztery bramki Lewandowskiego Roberta w Niemczech!

06.10.2020, 13:31

Fenomenalny mecz rozegrał w popołudnie niedzielne najlepszy piłkarz naszej reprezentacji, czyli Robert Lewandowski. Można stwierdzić, że tak naprawdę samodzielnie ograł ekipę Herthy z Berlina. Polski Zawodnik zagrał cały pojedynek. Na na boisku mogliśmy podziwiać innego Polaka, czyli Piątka, który wszedł w drugiej połowie starcia. Udało mu się zanotować ostatnie podanie przy trafieniu kolegi z Herthy. Druga część starcia była niesamowicie emocjonująca.

Zespół z Monachium ma za sobą pokrętny okres siedmiu dni. Przed tygodniem wysoko przegrali z ekipą z Hoffenheim. W środowy wieczór zwyciężyli ekipę z Dortmundu 3:2 w meczu o Superpuchar ligi niemieckiej. Pojedynek z Herthą miał potwierdzić, że brak wygranej przed tygodniem to wyłącznie przypadek. Przede wszystkim Lewandowski chciał pokazać się z świetnej strony. Do pojedynku z zespołem ze stolicy Niemiec polski zawodnik miał tylko jedno trafienie w niemieckiej Bundeslidze.

Perfekcyjna druga odsłona meczu!

Gracze Bayernu z Monachium ambitnie weszli w ten mecz. Od pierwszych minut spotkania niezwykle energiczny na boisku był Lewandowski. Miał okazję na wstrzelenie trafienia, jednak jego atak był trochę niecelny. Chwilę później swoją sytuację przeprowadzili zawodnicy zespołu ze stolicy Niemiec. Dodi Lukebakio nie dał rady umieścić futbolówki w siatce bramkarza zespołu mistrza Niemiec, czyli Manuela Neuera. Warto przyznać, że gracze berlińskiej Herthy pokazali się w fenomenalnej dyspozycji. To był naprawdę emocjonujący mecz.

Pierwszego gola w tym pojedynku strzelił niemiecki piłkarz Thomas Mueller. Sędzia tego spotkania bramki jednak nie dopuścił. Thomas Mueller był w tej akcji na spalonej pozycji. Bayern z Monachium mimo to nadal przeprowadzał sytuację pod bramką drużyny ze stolicy Niemiec. Wkrótce futbolówkę do bramki golkipera drużyny gości wpakował reprezentant Polski, czyli Lewandowski Robert. Pierwsza odsłona tego meczu skończyła się przewagą 1:0.

Ostatecznie ten pojedynek piłkarski zakończył się wygraną drużyny Bayernu Monachium 4:3. Trzeba przyznać, że ten mecz piłkarski był niezwykle pasjonujący.