Duńska kadra narodowa nadal ma nadzieję na wywalczenie tytułu mistrzowskiego na europejskim czempionacie! Gracze trenera Hjulmanda pokonali kadrę Czech i tym samym wywalczyli awans do 1/2 finału!

06.07.2021, 10:45

Zawodnicy Danii ani na chwilę nie mają w planach się zatrzymywać. W tym roku rozgrywane mistrzostwa Starego Kontynentu się rozpoczęły dla graczy Danii niezbyt dobrze i mogło się wydawać, iż szybko zostaną wyeliminowani z mistrzostw Starego Kontynentu. Bój z drużyną narodową Rosji, który zapewnił reprezentantom Danii awans do pucharowej fazy nadszedł po 2 niesamowicie ciężkich spotkaniach. Od tego spotkania wystartował marsz zawodników narodowej drużyny Danii po kolejne wyjątkowe rezultaty. Drużyna narodowa Czech, która też fenomenalnie dawała radę sobie na Euro 2020 była przeciwnikiem drużyny Danii w ćwierćfinałowym meczu. To było fenomenalne starcie a obie drużyny zagrały na dobrym poziomie i trzeba mieć na uwadze to. Do półfinału mogła wywalczyć awans jedynie jedna ekipa i tutaj nieco lepsza się okazała drużyna narodowa Danii. Wynikiem dwa do jednego zwyciężyli piłkarze zespołu duńskiego i zapewnili sobie awans do najlepszej czwórki. Będą grać w w starciu 1/2 finału z drużyną narodową Anglii, która fenomenalnie sobie radę dała z ukraińską reprezentacją, pokonując ją rezultatem 4:0.