Francuska narodowa drużyna nie zdoła zdobyć tytułu europejskich mistrzów, gdyż została ograna! Imponująca drużyna szwajcarska zaliczyła awans do 1/4 finału rozgrywek Mistrzostw Europy 2020!

01.07.2021, 08:49

Wielbiciele piłki nożnej w poniedziałkowy wieczór byli świadkami niesamowitego pojedynku na boisku w Rumunii. Starcie pomiędzy francuską kadrą, a drużyną Szwajcarii zapewniło bardzo dużo fenomenalnych emocji, a niewiele dziennikarzy oczekiwało tego. Piłkarze obu ekip zagrali fenomenalnie, a wygranego tego starcia poznać mogliśmy dopiero po konkursie karnych. Pierwsi bramkę strzelili reprezentanci szwajcarskiej drużyny narodowej, jednak zawodnicy francuskiej reprezentacji wyśmienicie zaczęli połowę numer dwa, podczas której 2 trafienia zdobył Karim Benzema. W sytuacji gdy na 3 do 1 trafienie ustrzelił Pogba Paul mogło się zdawać, że wielkie emocje w tym spotkania w tym momencie skończyły się. Jednak gracze szwajcarskiej kadry nie zamierzali poddawać się i niespodziewanie dali radę doprowadzić do remisowego rezultatu. Główny sędzia tego spotkania był bez wyjścia i musiał poprosić drużyny na dodatkowe 30 minut rozgrywki. O wyniku meczu zdecydować musiały strzały z 11 metrów, ponieważ dodatkowy czas gry też nie dał nam końcowego rozstrzygnięcia. W ciągu rzutów karnych nieznacznie lepsza była szwajcarska narodowa kadra, która triumfowała rezultatem 5 do 4. Podczas ćwierćfinałowego pojedynku zawodnicy szwajcarskiej kadry narodowej będą toczyć bój z drużyną Hiszpanii.