Juventus Turyn podzielił się punktami z Romą

29.09.2020, 15:18

Wojciech Szczęsny musiał dwa razy do wyjęcia futbolówki z bramki. Zespół naszego bramkarza przez długi czas przegrywała. W zespole Juventusu gra jednak CR7, który potrafi zmotywować kolegów do walki. Finalnie Juventus dała radę doprowadzić do remisu. Pojedynek dwóch mocnych drużyn skończył się wynikiem 2:2. Zespół z Turynu przez 30 minut radził sobie w dziesięciu. Czerwoną kartkę otrzymał pomocnik Rabiot Adrien.

Sympatycy Juventusu po pojedynku z UC Sampdorią mieli nadzieję, że gra ich zespołu uległ poprawie. Zawodnicy Juventusu Turyn zaprezentowali się zdecydowanie lepiej niż w poprzednim sezonie ligi włoskiej. Pojedynek z Rzymianami był jednak bardzo zacięty. Piłkarze z Rzymu nie planowali oddać trzech oczek zespołowi mistrza Włoch. W rezultacie spotkanie skończyło się remisem. Obie drużyny są z pewnością usatysfakcjonowane z rezultatu.

Wiele trafień w pojedynku.

Szczęsny rozpoczął to spotkanie w podstawowej jedenastce. Należy podkreślić, że bramkarz Juve był niedawno zawodnikiem zespołu z Rzymu. W niedzielni wieczór Polak zaprezentował się z bardzo dobrej strony. W kilku akcjach pokazał fenomenalne interwencje. Portugalski Ronaldo również zaprezentował się fenomenalnie. Po półgodzinie gry nasz golkiper musiał wyjąć futbolówkę z bramki. Wtedy sędzia postanowił podyktować jedenastkę dla zespołu AS Romy.

Do jedenastki zdecydował się podejść Jordan Vertout. Zawodnik Rzymian oddał mocny strzał. Wojciech Szczęsny był bardzo blisko wybronienia tej piłki. Ostatecznie wpadła do siatki. Juventus Turyn musiał walczyć o remis. Przed zakończeniem pierwszej połowy spotkania fani mogli widzieć jeszcze dwa trafienia. Najpierw gola zanotował Ronaldo Cristiano. Zawodnik z Portugalii otrzymał okazję na strzelenie gola z karnego. Sędzia tego pojedynku zarządził rzut karny po ręce Pellegriniego.

Cristiano Ronaldo nie pomylił się i skierował futbolówkę do bramki. Piłkarz broniący bramki zespołu z Rzymu był w tym przypadku bez szans na udaną obronę. Uderzenie Cristiano Ronaldo był bardzo precyzyjny. Mistrz kraju bardzo krótko radował się z wyrównania. Chwilę po tym zawodnicy AS Romy przeprowadzili niesamowicie ładną akcję. Futbolówkę do siatki chronionej przez Szczęsnego wpakował Veretout Jordan. Należy przyznać, że był to niesamowicie pasjonujący pojedynek. Zawodnicy Juventusu Turyn byli zmotywowani, aby wywalczyć remis.