Konsultant SEO 2021

24.04.2021, 15:05

Czym jest skuteczne pozycjonowanie?

W pierwszej kolejności należy sobie uświadomić jak istotną rolę pełni internet w życiu każdego człowieka. To właśnie internet stał się najważniejszym miejscem dystrybucji usług, gównie poprzez ich łatwą dostępność i szeroki wybór. Także promocja w tych czasach w dużej mierze znajduje się w ramach internetu. Największe światowe marki inwestują duże środki w kampanie reklamowe w mediach społecznościowych czy w kampanie reklamowe w Google AdWords.

Wyszukiwarka Google posiada aż 97% udziałów we wszystkich wyszukiwaniach Polaków. W miesiącu jest to aż 100 miliardów wyszukiwań! Warto również nadmienić, że nawet 70% Polaków codziennie korzysta z internetu. Więc jak zaistnieć w Google?

Ponad 200 czynników wpływa istotnie na miejsce strony w wynikach wyszukiwania Google znajdzie się Twoja strona internetowa. Wśród nich znajdziemy jakość treści, ilość linków prowadzących do Twojej strony czy ilość słów kluczowych, które wpisuje użytkownik szukając konkretnego produktu. Statystyki mówią, że nawet 90% ludzi korzystających z internetu przegląda tylko pierwszą stronę wyników i nawet 51% użytkowników wchodzi tylko w pierwszą wyszukaną stronę.

Co wchodzi w skład działań SEO?

SEO są to wszelkie działania, które mają na celu zdobycie najwyższych pozycji w wynikach wyszukiwania Google. Działań tych dokonują specjaliści, którzy dzięki wiedzy i doświadczeniu wiedzą jak skutecznie pozycjonować stronę internetową. Ciągle podlegające zmianom algorytmy Google powinny być ciągle obserwowane tak, żeby dobierać najbardziej korzystną strategię dla każdej strony klienta. Najważniejsze jest to żeby zadbać o trzy podstawowe elementy:

-optymalizację treści, czyli wzbogacenie strony o jedyne w swoim rodzaju, wartościowe i posiadające odpowiednią długość treści.

-optymalizację kodu, czyli uporządkowanie wewnętrznej struktury witryny tak, żeby zlikwidować wszystkie błędy, zwiększyć jej prędkość i zrobić porządek w strukturze nagłówków.

-link building, czyli wszelkie działania mające na celu promocję strony w jak największej ilości zewnętrznych serwisów internetowych dzięki jej linkowaniu.

pozycjonowanie freelancer

konsultant-seo.icu

Dlaczego pozycjonowanie jest aż tak istotne?

Znajdowanie się ścisłym TOP 10 na pierwszej stronie wyszukiwania Google to gwarancja lepszej rozpoznawalności marki, budowania trwałego zaufania wśród klientów i realnego zwiększenia sprzedaży. Zacznij promocję w internecie i stań się widoczny!