Messi Leo nie jest już kapitanem Blaugrany! Jeden z najskuteczniejszych napastników w dziejach światowej piłki nożnej zmienia klub na Paris Saint-Germain!

23.08.2021, 16:54

Bez cienia wątpliwości ruchy transferowe drużyn futbolowych w ramach pauzy pomiędzy ligowymi rozgrywkami robią wrażenie. Jednak wszystkich kibiców piłki nożnej zaskoczyło to, co mogliśmy obejrzeć latem. Większość piłkarskich kibiców była pewna, że Messi Lionel zostanie zawodnikiem Barcy do końca swojej przygody z piłką nożną. Duma Katalonii popadła jednak w finansowe problemy i piłkarz Argentyny nie miał wyboru, był zobligowany znaleźć nowy klub. Klubem, który podjął decyzję, aby zaproponować kontrakt dla skrzydłowego argentyńskiej reprezentacji okazał się wicemistrz Ligue 1. Klub z Francji zaoferował argentyńskiemu piłkarzowi intrygującą ofertę umowy, którą były zawodnik FC Barcelony podpisał. Należy podkreślić, że to bez najmniejszych wątpliwości kluczowy moment w historii światowej piłki. Od dziś piłkarscy sympatycy będą mieli okazję śledzić popisy Lionela Messiego na boiskach francuskich. Z całą pewnością naprawdę sporo osób będzie zaciekawione tym, w jaki sposób Messi sobie poradzi w nowym zespole. Leo Messi stworzy tercet z takimi zawodnikami, jak Mbappe oraz Neymar Jr, co może zapewnić Paris Saint-Germain wiele trofeów.