Mistrzostwa świata w nożnej piłce Katar 2022 - poznaliśmy już składy eliminacyjnych grupy

10.12.2020, 15:40

Najchętniej oglądana dyscyplina sportowa na ziemi to na pewno piłka kopana. Dlatego też na pewno niewiele osób zdziwi to, że bardzo dużo kibiców zmagań sportowych czekało na losowanie eliminacyjnych grup do światowych mistrzostw, które rozegrane zostaną w Katarze w 2022. Polacy, którzy rozmyślają o tym, żeby wybrać się na ten niesamowity turniej zobaczyli swoich rywali w walce o mundial. Warto podkreślić to, że promocję na światowe mistrzostwa w Katarze, które rozegrane zostaną w 2022 roku uzyska jedynie 13 ekip ze Starego Kontynentu. Eliminacje do światowych mistrzostw będą trwać jedynie 9 miesięcy. Nasza drużyna trafić mogła co najmniej jednego silniejszego rywala, ponieważ losowana była z drugiego koszyka. Ceremonia przedstawienia grup kwalifikacyjnych do mundialu w Katarze miała miejsce w szwajcarskim Zurychu.

Reprezentacja naszego kraju rywalizować będzie chociażby z Anglikami i drużyną z Węgier, gdyż została umieszczona w I grupie. Albania, San Marino oraz Andora to również przeciwnicy naszych piłkarzy w eliminacjach do mistrzostw świata. Należy zaznaczyć to, iż to jest mocno wyrównana kwalifikacyjna grupa i nasi piłkarze będą mogli na pewno marzyć o walce o awans do finałów światowych mistrzostw. Reprezentacja Anglii jest stanowczym kandydatem do wygrania polskiej grupy eliminacyjnej, gdyż ma ogromną ilość niesamowicie uzdolnionych graczy. Z wylosowanych przeciwników może być więc uszczęśliwiony szkoleniowiec Jerzy Brzęczek. Prawdą jest fakt, że dla sporej ilości zawodników z polskiej kadry to będzie ostatnia okazja, żeby pokazać się na wielkim turnieju piłkarskim. Polscy sympatycy futbolu bez cienia wątpliwości mają wiarę w to, iż nasza drużyna będzie w stanie wywalczyć awans na mistrzostwa świata, które odbędą się w Katarze w 2022 roku. Bez cienia wątpliwości wszystkie starcia będą bardzo intrygujące.