Mistrzowie Polski zwyciężyli czeską Slavię Praga i wystąpią w Lidze Europy! Drużyna Legii Warszawa dostała się do rozgrywek grupowych Europe League!

29.08.2021, 09:06

W Polsce sympatycy piłkarscy naprawdę rzadko mają powody do fetowania. Trzeba to zrozumieć, iż poziom polskich piłkarskich zespołów w porównaniu europejskiej czołówki prezentuje się źle. Kibicom piłki nożnej w naszym kraju każdy pozytywny wynik polskich klubów w pucharowych eliminacjach zapewnia wiele pozytywnych doznań. Bez wątpienia awans Legii z Warszawy do zmagań grupowych Ligi Europy to spory sukces dla polskiego futbolu. Po naprawdę trudnym starciu mistrzowie ligi polskiej zwyciężyli Slavię z Pragi rezultatem 2:1 i takim sposobem grać będą w Lidze Europy na jesień. Gracze trenera Michniewicza zdołali wygrać to spotkanie pomimo tego, iż przegrywali po pierwszej odsłonie. Jednak połówka numer dwa była dużo atrakcyjniejsza dla graczy Legii Warszawa i finalnie to oni mogą radować się z wywalczenia awansu do zmagań grupowych Ligi Europy. Z europejskimi kwalifikacjami musiał się pożegnać natomiast wicemistrz PKO Ekstraklasy, który przegrał mecz rewanżowy z Gent rezultatem 0 do 3.