Nadszedł czas na półfinał Mistrzostw Świat w LoLu 2020!

21.10.2020, 11:21

Rozgrywki esportowe od wielu lat charakteryzują się wielką popularnością. Nikogo jednak to nie zadziwi, bo społeczność gamerów jest ogromna, stąd też to duże zaciekawienie. Na chwilę obecną pełno jest esportowych zawodów, na których rywalizują najlepsi gracze z konkretnego kraju. Do zgarnięcia są wspaniałe pieniężne nagrody, co nakręca jeszcze bardziej do ciężkich sesji treningowych. Jeszcze jakiś czas temu niesamowicie trudno było pomyśleć chociażby, że za czasu poświęcanie na gierki można będzie zyskiwać naprawdę ogromne sumy. Na chwilę obecną esportowe zmagania są naprawdę znane i dużo młodych chłopców i dziewczyn myśli o tym, by w przyszłości zostać najlepszym gamerem. Otrzymywanie pieniążków za to co się lubi to bez dwóch zdań coś czego pragnie wiele osób. W tym artykule naszym zadaniem będzie całkowicie skoncentrować na turnieju dotyczącym League of Legends. To bez wątpienia jedna z bardziej rozpoznawalnych gier tego typu na świecie.

Obecnie odbywają się Worldsy 2020 w gierce od Riot Games. W Szanghaju zgromadzili się najwybitniejsi gracze ze świata. Rozgrywki wkraczają już w rozstrzygający etap. Wszyscy profesjonalni gracze śnią o tym, by unieść w górę prestiżowy Puchar Przywoływacza. To z pewnością najważniejsze odznaczenie. Przeminęły już rozgrywki grupowe. Faza play-off również wkroczyła w rozstrzygający etap. Już niedługo pojedynki półfinałowe. Warto podkreślić, że dostaniemy okazję śledzić grę przedstawiciela naszego kraju. Jankowski ubiera trykot europejskiego zespołu G2. W tych rozgrywkach ostała się wyłącznie jedna grupa gamerów z kontynentu europejskiego. Rywalem ich będzie drużyna esportowa pochodząca z Korei Południowej. Ten zespół to oczywiście Damwon. Ekipa z Korei marzy o rewanżu za ostatnie mistrzostwa, na których G2 okazało się zdecydowanie lepsze. To będzie bez wątpienia ogromnie elektryzujący mecz. Te dwie drużyny przedstawiają niezwykle regularną formę, co dostarczy nam elektryzującą serię. Organizacja, która zwycięży wywalczy promocję do finału Worldsów 2020.