Niesamowite widowisko w półfinałowym pojedynku mistrzostw Starego Kontynentu! Kadra narodowa włoska ograła narodową drużynę Hiszpanii i zasłużyła na awans do wielkiego finału turnieju!

08.07.2021, 16:51

Było to emocjonujące starcie a wielbiciele piłkarscy którzy pojawili się na stadionie mieli wiele szczęścia, ponieważ mieli możliwość podziwiać ten mecz i bardzo dobrze o tym wiedzieć. I takie starcia pokazują z jakiego powodu nożna piłka jest w obecnym momencie najbardziej rozpoznawalną sportu dyscypliną na Starym Kontynencie. W tym spotkaniu piłkarscy fani mieli możliwość by podziwiać wszystko to, co w futbolu najdoskonalsze. Fantastycznie tę batalię zaczęli piłkarze hiszpańskiej drużyny, lecz to piłkarze drużyny narodowej Włoch ustrzelili pierwszą bramkę. Przygotowywani przez szkoleniowca Enrique Luisa zawodnicy nie mieli jednak złożyć broni. Do rezultatu remisowego dziesięć minut przed końcem spotkania zdołał doprowadzić Morata. Główny arbiter tego meczu zobligowany był do ogłoszenia dodatkowego czasu gry. Na etapie dodatkowego czasu gry również nie padły gole i dlatego o zwycięstwie musiały zadecydować jedenastki. Narodowa reprezentacja włoska okazała się nieco skuteczniejsza w trakcie konkursu rzutów karnych triumfując rezultatem 4:2 i to ona grać będzie w niedzielę w finałowym starciu mistrzostw Europy.