Niesamowity pokaz umiejętności kapitana kadry narodowej. Triumfator Ligi Mistrzów bez problemów pokonuje FC Augsburg!

29.01.2021, 08:59

Kibice rozgrywek piłkarskich w naszym kraju od lat mają świadomość tego, jak utalentowanym zawodnikiem jest kapitan naszej kadry. Główny gracz Triumfatora Ligi Mistrzów, a więc mistrza ligi niemieckiej w każdym meczu pokazuje, iż jest na dzień dzisiejszy najlepszym graczem na całym świecie. Nikogo nie zaskakuje więc to, iż kolejny raz doprowadził Bayern do zwycięstwa w rozgrywkach ligi niemieckiej. W środę oponentem Bayernu była ekipa FC Augsburg. W składzie tego zespołu gra Rafał Gikiewicz, który gra na bramce.| Na pozycji broniącego w składzie tego klubu występuje Gikiewicz Rafał. Jedynie jednego gola mogli obejrzeć sympatycy w tym starciu. Kapitan drużyny narodowej był strzelcem bramki, która przypieczętowała triumf mistrzom Niemiec, ponieważ pewnie wykonał jedenastkę w 13. minucie meczu. Powinniśmy mieć świadomość tego, że zwycięstwo triumfatorów Ligi Mistrzów być mogło większe, lecz fantastyczny pojedynek rozegrał Gikiewicz Rafał, który zaliczył wiele istotnych parad bramkarskich. Wygrana w tym pojedynku umożliwiła Bawarczykom umocnić się na pozycji lidera w klasyfikacji niemieckich rozgrywek. Po 66. minutach zdjęty został Lewandowski, gdyż nabawił się urazu.

W ostatnich kolejkach triumfator Ligi Mistrzów zupełnie nie był podobny do ekipy, która w ubiegłym sezonie wygrywała wszystkie możliwe zmagania na Starym Kontynencie. Już od początku tego starcia mieliśmy szansę przyuważyć, iż mistrz Niemiec pragnie zaprezentować się z najlepszej perspektywy. Zawodnicy Hansiego Flicka rozpoczęli to starcie naprawdę intensywnie i szybko zdołali ustrzelić gola. Musimy zaznaczyć jednak, że nie był to z pewnością świetny mecz ze strony zawodników mistrza Niemiec. Pomimo tego, że rywal Bayernu nie konstruował wielu niebezpiecznych okazji to Bayern Monachium nie był w stanie zdobyć kolejnych goli. W tym miejscu trzeba wyrazić uznanie dla Gikiewicza, który w tym spotkaniu grał naprawdę dobrze. Największym kłopotem Bayernu była skuteczność. Piłkarze Bayernu Monachium wykonali na bramkę chronioną przez polskiego golkipera ogromną ilość strzałów, ale byli w stanie trafić tylko jedną bramkę. Wygrana pozwoliła Bayernowi usadowić się na najwyżej pozycji w ligowej tabeli. Rozgrywka o krajowe mistrzostwo wydaje się zapowiadać niesamowicie ciekawie. Bez dwóch zdań końcowe rozstrzygnięcie ligi nie nastąpi tak szybko, jak w ostatnich sezonach, gdy Bayern wprost rozjeżdżał swoich przeciwników.