Pol'and'Rock Festival 2018

02.09.2018, 09:20

Pierwszy raz jeden z najpopularniejszych i największych festiwali w naszym kraju, odbył się jako Pol'and'Rock Festival. Niegdysiejszy „Przystanek Woodstock”, nazywający się tak od 1995 roku, zmienił ją ze względów prawnych. Tegoroczny "najpiękniejszy festiwal świata" odbył się 24 raz. Aż 15 razy Pol'and'Rock Festival organizowany był w Kostrzynie nad Odrą i jak co roku przyciąga ogromne rzesze fanów muzyki i magicznego klimatu tego festiwalu.

Droga, którą przebył Pol'and'Rock Festival jest długa, a sam festiwal przechodził wiele zmian i zwiększał swoją jakość z upływem czasu. Na jego rozwój wpływało zarówno rosnące zainteresowanie sympatyków muzyki, ale co za tym idzie, coraz większa liczba jego sponsorów. Dzięki temu festiwal wydłużył liczbę dni z pierwotnych dwóch na trzy, zwiększyła się liczba koncertów gwiazd zagranicznych oraz liczba osób zainteresowanych festiwalem. Od wielu lat liczba fanów "woodstocku" waha się między 300 a 750 tysięcy. Wejście na Pol'and'Rock Festival jest całkowicie darmowe, ale mimo to, każdy może się tam czuć bezpiecznie, ze względu na pilnujące porządku służby, które wspierają wolontariusze, nazywani „Pokojowym Patrolem”.

Festiwal ten nie jeden raz startował w konkursach mających na celu wyłonienie najciekawszych światowych i europejskich festiwali. Jego organizacja odbywa się na światowym poziomie. Mimo to uczestnicyszukają czegoś więcej niż tylko dobrej organizacji. Osoby, które od lat są uczestnikami Pol'and'Rock Festival zwracają uwagę na niesamowity panujący tam klimat i atmosferę wypełnioną wzajemną akceptacją i radością. Festiwal ten jest miejscem, pozwalającym na bezpieczną i przyjazną zabawę w rytm pięknej muzyki. Dzięki Akademii Sztuk Przepięknych, która organizuje wiele warsztatów i spotkań, festiwalowicze mogą porozmawiać z ciekawymi osobami, poddać się medytacji oraz zgłębiać wiedzę z przeróżnych dziedzin nauk.

Jednego można być pewnym – festiwalowy klimat i wspaniałe momenty na "woodstockowym polu" są warte przeżycia. Istnieje duża szansa, że doświadczając tych emocji, również zostaniesz fanem festiwalu i wrócisz na Pol'and'Rock za rok!