Profejsonalne i najlepsze Tworzenie stron Szczecin

28.03.2020, 15:38

Czym jest skuteczne pozycjonowanie?

W pierwszej kolejności należy uzmysłowić sobie jak istotną rolę w życiu wszystkich ludzi pełni internet. To właśnie internet okazał się najważniejszym kanałem dystrybucji usług, gównie dzięki ich łatwej dostępności i dużemu wyborowi. Także promocja w dzisiejszych czasach w większości mieści się w ramach internetu. Najważniejsze światowe marki inwestują ogromne pieniądze w kampanie reklamowe w social media lub w kampanie reklamowe w Google AdWords.

Wyszukiwarka Google ma aż 97% udziałów w wyszukiwaniach biorąc pod uwagę wszystkie wyszukiwarki Polaków. W miesiącu dokonywanych jest aż 100 miliardów wyszukiwań! Należałoby też nadmienić, że aż 70% Polaków codziennie używa internetu. Jak więc zaistnieć w Google?

Ponad 200 czynników ma wpływ na to, na której pozycji w wynikach wyszukiwarki Google znajdzie się Twoja witryna. Jest to między innymi jakość treści, ilość linków prowadzących do Twojej strony czy ilość słów kluczowych, które wpisuje użytkownik szukając konkretnego produktu. Według statystyk aż 90% użytkowników internetu przegląda tylko pierwszą stronę wyszukiwania i nawet 51% osób klika tylko w pierwszą wyszukaną pozycję.

Co składa się na działania SEO?

SEO są to wszelkie ruchy, które mają na celu uzyskanie wysokich pozycji w wynikach wyszukiwarki Google. Zajmują się tym eksperci, którzy dzięki wiedzy i doświadczeniu wiedzą jak skutecznie pozycjonować stronę www. Ciągle zmieniające się algorytmy Google muszą być ciągle monitorowane tak, aby wybierać najlepszą możliwą strategię dla każdej strony klienta. Najważniejsze jest to żeby wziąć pod uwagę trzy podstawowe elementy:

-optymalizację kodu, czyli porządkowanie wewnętrznej struktury witryny tak, żeby zlikwidować wszelkie błędy, zwiększyć jej prędkość i uporządkować strukturę nagłówków.

-link building, czyli wszelkie działania mające na celu promowanie witryny we wszelkich zewnętrznych serwisach internetowych poprzez jej linkowanie.

-optymalizację treści, czyli wzbogacenie strony o unikalne, wartościowe i posiadające odpowiednią długość treści.

Dlaczego pozycjonowanie jest aż tak istotne?

Znajdowanie się ścisłym TOP 10 na pierwszej stronie wyszukiwania Google to zagwarantowanie sobie większej rozpoznawalności marki, budowania trwałego zaufania wśród klientów i realnego zwiększenia sprzedaży. Zacznij promocję w internecie i stań się widoczny!

strony Szczecin