Psycholog Szczecin

20.02.2021, 10:42

Oferujemy skuteczną pomoc z dziedziny psychologii i psychoterapii. Stanowimy zespół psychologów i psychoterapeutów, którzy pracują w nurcie psychoterapii Gestalt. Nasz ośrodek powstał w rezultacie wspólnej pracy pięciu psychoterapeutów, których łączy przyjaźń i zamiłowanie do szerzenia oraz udostępniania korzyści wiążących się z psychoterapią Gestalt szerszej grupie odbiorców. Tworzymy profesjonalne i bezpieczne miejsce, w którym klienci mogą poczuć się komfortowo i cieszą się pełnym zakresem możliwości związanych z terapią.

Nasza oferta

W naszej ofercie klient odnajdzie pomoc psychologiczną i psychoterapeutyczną. Świadczymy profesjonalne konsultacje psychologiczne, w trakcie których rozpoznawany jest problem pacjenta , odszukiwane są najlepsze możliwe rozwiązania i wybierana jest odpowiednia forma pomocy psychologicznej, którą zazwyczaj są konsultacje psychoterapeutyczne. Oferujemy naszym pacjentom najwyższej jakości pomoc w postaci psychoterapii grupowej, indywidualnej, par i małżeńskiej, rodzin oraz psychoterapii uzależnień. Przeprowadzamy równiez warsztaty psychologiczne i rozwojowe.

Psychoterapia Gestalt dane firmy

Gabinet Psychoterapii

Reduty Ordona 27/1

NIP:8512774677

Psychoterapia Gestalt jest częścią nurtu psychoterapii humanistycznej, która opisuje człowieka jako świadomą jednostkę posiadającą możliwość wyboru, kreującą rzeczywistość, kierującą swoim życiem i nadającą mu indywidualny sens. Pracujemy w nurcie psychologii humanistycznej, dlatego dajemy naszym pacjentom możliwości sprzyjające samorealizacji i rozwojowi oraz pomoc w rozumieniu swoich oczekiwań i potrzeb wobec świata i siebie samego. Psychoterapia Gestalt skupia się na tym, co dzieje się tu i teraz i pomaga uświadomić, że przyszłości jeszcze nie ma, a przeszłość już nie istnieje. Akceptując swoje doświadczenia życiowe zaczynamy rozumieć to, co naprawdę czujemy. Człowiek staje się zdolny do zmiany i kontroli swojego życia poprzez świadomość i odpowiedzialność za samego siebie. Ważna jest również relacja między psychoterapeutą, a klientem która ma wymiar ludzkiego spotkania, pełnego zrozumienia i szacunku do wewnętrznego świata drugiej strony.

psychoterapia szczecin opinie

W myśl psychoterapii Gestalt klient ma wystarczający potencjał, aby poradził sobie z wszystkimi spotkanymi problemami. Skontaktuj się z Ośrodkiem Psychoterapii Gestalt, abyśmy mogli pomóc Ci zrozumieć Twoje szczęście i wspomóc Twój rozwój osobisty. Serdecznie zapraszamy!