Rezultat remisowy w batalii narodowej reprezentacji z rosyjską drużyną. Dwunastego czerwca wystartują mistrzostwa Starego Kontynentu w futbolu!

10.06.2021, 13:25

Bez najmniejszych wątpliwości nożna piłka to najchętniej uprawiana sportu dyscyplina w Polsce. Ogromna ilość fanów piłkarskich czeka na zbliżające się wielkimi krokami Starego Kontynentu mistrzostwa i to nie powinno w takim wypadku nikogo dziwić. Będzie grać tam kadra Polski, która rywalizować będzie w bataliach grupowych z drużyną Hiszpanii, zespołem Słowacji oraz kadrą Szwecji. Rozsądnie będzie zrozumieć to, iż to nie są najprostsi oponenci, jednak mamy bardzo duże szanse na awans z grupy. Naprawdę istotne będzie w tej konkretnej sytuacji to, żeby zaprezentować się z najskuteczniejszej strony. Narodowa drużyna w ubiegłym tygodniu rozegrała towarzyski pojedynek z drużyną rosyjską, która również wystąpi na Euro. Kibice piłki nożnej mogli być na pewno uradowani, gdyż po raz pierwszy od miesięcy mogli się zjawić na obiekcie. W tym meczu zabrakło jednak wiele emocji i na koniec drużyna narodowa na remis zagrała z reprezentacją Rosji 1:1. Dla drużyny polskiej bramkę już w 4 minucie ustrzelił Świerczok, z kolei dla rosyjskiej kadry trafił Karawajew Wiaczesław.