Ronaldo został najbardziej bramkostrzelnym piłkarzem w dziejach międzynarodowych meczów! Reprezentacja Portugalii pokonała narodową drużynę Irlandii w eliminacjach do mistrzostw świata!

04.09.2021, 15:24

Piłkarscy sympatycy mieszkający w Portugalii z pewnością mogą być zadowoleni ze swojej narodowej drużyny. Piłkarze Portugalii świetnie sobie radzą w meczach kwalifikacyjnych do mistrzostw świata w Katarze. Następnym krokiem wykonanym ze strony zawodników selekcjonera Santosa w drodze na mistrzostwa świata miał być Pojedynek z kadrą Irlandii. Jednakże Zawodnicy narodowej kadry Irlandii nie mieli w planach oddać za darmo kadrze Portugalii kompletu punktów. Strzeli gola na koniec pierwszej odsłony i dużo wskazywało na to, iż finalnie to irlandzcy zawodnicy zdobędą trzy punkty. Trzeba jednak brać pod uwagę to, iż drużyna Portugalii ma w swoim składzie najlepszego piłkarza w historii piłki nożnej, a konkretnie CR7. Piłkarz United z Manchesteru jest rozpoznawalny z tego, że walczy do samego końca o pozytywny wynik dla swojej reprezentacji. To wyglądało tak samo podczas tego spotkania. W końcówce pojedynku Ronaldo ustrzelił dwa gole i zagwarantował swojej drużynie narodowej trzy punkty. Dodatkowo za pomocą tych dwóch bramek skrzydłowy z Portugalii został najskuteczniejszym zdobywcą bramek w dziejach pojedynków międzynarodowych. Zawodnik sam podkreśla, że to jest dla niego niesamowite osiągnięcie.