Skuteczne pozycjonowanie lipiec

22.07.2021, 14:00

Najpierw trzeba sobie uświadomić jak ważną rolę pełni internet w życiu wszystkich ludzi. To właśnie internet stał się najważniejszym miejscem dystrybucji usług, gównie poprzez ich łatwą dostępność i duży wybór. Także promocja w dzisiejszych czasach w dużej mierze znajduje się w ramach internetu. Największe światowe firmy inwestują duże środki w kampanie reklamowe w social media czy w reklamy w Google AdWords.

Wyszukiwarka Google posiada aż 97% udziałów we wszystkich wyszukiwaniach na Polskim rynku. W miesiącu jest to aż 100 miliardów wyszukiwań! Warto też nadmienić, że aż 70% Polaków każdego dnia korzysta z internetu. Więc jak być widocznym w Google?

Ponad 200 czynników wpływa istotnie na to, na której pozycji w wynikach wyszukiwarki Google znajdzie się Twoja strona internetowa. Wśród nich znajdziemy ilość linków, które prowadzą do Twojej witryny, jakość i unikalność treści oraz ilość słów kluczowych. Według statystyk nawet 90% użytkowników internetu zwraca uwagę tylko pierwszą stronę wyszukiwania i aż 51% osób klika tylko w pierwszą wyszukaną pozycję.

Co składa się na działania SEO?

SEO są to wszelkie ruchy, które mają na celu uzyskanie najwyższych pozycji w wynikach wyszukiwarki Google. Działań tych dokonują eksperci, którzy dzięki wieloletniemu doświadczeniu i wiedzy wiedzą jak skutecznie pozycjonować stronę www. Stale podlegające zmianom algorytmy Google powinny być wciąż monitorowane tak, aby dobierać najlepszą możliwą strategię dla każdej strony klienta. Przede wszystkim należy zadbać o trzy podstawowe elementy:

-optymalizację kodu, czyli uporządkowanie wewnętrznej struktury strony tak, żeby usunąć wszelkie błędy, zwiększyć jej prędkość i zrobić porządek w strukturze nagłówków.

-link building, czyli wszelkie działania , które mają na celu promocję witryny w jak największej ilości zewnętrznych serwisów internetowych poprzez jej linkowanie.

-optymalizację treści, czyli wzbogacenie witryny o jedyne w swoim rodzaju, wartościowe i posiadające odpowiednią długość treści.

Dlaczego pozycjonowanie jest tak bardzo istotne?

Znajdowanie się ścisłym TOP 10 na pierwszej stronie wyszukiwania Google to gwarancja lepszej rozpoznawalności marki, zaufania klientów i realnego zwiększenia sprzedaży. Zacznij promocję w internecie i stań się widoczny!