Spory dołek drużyny piłkarskiej Liverpoolu. Chelsea zwycięża w szlagierze ligi angielskiej!

09.03.2021, 16:24

Drużyna piłkarska trenowana od paru lat przez trenera z Niemiec Jurgena Kloppa popadła w ogromny dołek. Od niedawna gracze Liverpoolu FC regularnie poznają gorycz porażki i z trudem mieć oczekiwania, że to prędko się zmieni. Z całą pewnością ogromne znaczenie w w takim przypadku mają fizyczne wykluczenia, których doznali ważni piłkarze. Nie wyjaśnia to jednak tego, iż aktualnie panujący mistrz Anglii ma grać tak źle. Wcześniej nigdy w przeszłości zespołu z Anfield Road nie zdarzyło się tak, by zespół przegrał pięć meczów pod rząd na własnym stadionie. Niemiecki szkoleniowiec Jurgen Klopp ma spory kłopot z wystawieniem pierwszego składu na następne spotkania. Chociażby w starciu z ekipą Chelsea FC mieliśmy okazję obejrzeć to jak kiepsko spisuje się obecna ekipa trenowana przez Jurgena Kloppa. W kontekście walki o znalezienie się w czołowej czwórce klasyfikacji Premier League był to niezwykle ważny pojedynek. Po zakończonym spotkaniu kibice podopiecznych Kloppa nie mogą być w ostatecznym rozrachunku uradowani. Chelsea Londyn była drużyną lepszą w tym starciu.

Liverpool FC nie miał w tym starciu techniki na rozgrywanie futbolówki w ataku. Akcje rozgrywane przez drużynę, którą prowadzi Klopp Jurgen były mało efektowne. Blisko bramki gwiazdy mistrza Anglii byli niezwykle nieprecyzyjni. Jednak londyńska Chelsea była perfekcyjnie zdyscyplinowana w tym pojedynku. Skutecznie wykorzystali nieskuteczność zespołu Liverpoolu FC i sięgnęli po zwycięstwo w tym bardzo kluczowym starciu. To spotkanie może okazać się istotne, jeśli chodzi o walkę o czołową czwórkę klasyfikacji angielskiej ligi. W następnej odsłonie walki o trofeum Ligi Mistrzów zagrają wyłącznie cztery drużyny z Premier League i na ten moment to Chelsea z Londynu jest bliższa tego celu. Trafienie, które dał wygraną Chelsea Londyn ustrzelił Mount Mason. Niemiecki trener Thomas Tuchel z tego gracza może mieć w kolejnych meczach wiele pożytku, gdyż Młody piłkarz Chelsea Londyn ma naprawdę pozytywny sezon. Dla ekipy Liverpoolu FC szkolonego przez Jurgena Kloppa to była 5. klęska z kolei na własnym boisku. Nigdy w przeszłości gracze Liverpoolu nie doznali podobnego załamania.