Świetny start meczu autorstwa Świątek oraz Łukasza Kubota skończony porażką! Bez żadnych wątpliwości nie damy rady wywalczyć krążka w tenisowych zmaganiach na Olimpiadzie!

31.07.2021, 08:01

Na trwających obecnie Olimpiadzie w Tokio kadra narodowa Polski na chwilę obecną wygląda słabo i dobrze mieć świadomość tego. Bez żadnych wątpliwości niespodziewanie słabo spisali się gracze tenisa, którzy błyskawicznie pożegnali się z Olimpiadą. Niespodziewanie Iga Świątek prędko została wyeliminowana z batalii o podium w zmaganiach singlowych, jednak nadal miała okazję na dobry wynik w deblowym turnieju. W trakcie meczu 1/4 finału mikście jej towarzyszem był Kubot, który także miał ogromne nadzieje na podium. Start tego spotkania z rosyjskimi tenisistami był dla graczy z Polski fantastyczny. W trakcie seta numer jeden w pewnym momencie tenisiści z Polski byli na prowadzeniu rezultatem trzy do zera. Rosyjscy reprezentanci jednak błyskawicznie złamali dominację i zaczęły się perturbacje naszych reprezentantów. Dwójka tenisistów z naszego kraju była bezradna i musiała uznać wyższość rosyjskiej reprezentacji. Utraciliśmy tym sposobem ostatnią szansę na zgarnięcie medalu w tenisa na trwających aktualnie Igrzyskach Olimpijskich w Tokio.