Top Model powraca z kolejną edycją!

25.09.2020, 15:51

Top Model to jeden z programów stacji TVN, gdzie uczestnicy decydują się na rywalizację o główną nagrodę i tytuł Next Top Model. Przepisem na sukces jest Joanna Krupa jak i również znane i lubiane jury, którzy gromadzą przed odbiornikami telewizyjnymi dziesiątki, a nawet setki tysięcy widzów. W odcinkach zawita całkiem sporo znanych w przestrzeni modowej osobistości, jak chociażby redaktorki pism, rozpoznawalne modelki lub fotografowie światowej sławy.

Tym razem w szranki staje 14 osób, wśród których znajdują się też osoby posiadające srebrny i złoty bilet. Bilet w złotym kolorze przyznawany jest przez jurorów tej osobie, która posiada największe predyspozycje do zostania modelką lub modelem, co skutkuje tym, że ten uczestnik bezpośrednio wchodzi do domu Top Model. Natomiast bilet w srebrnym kolorze to ocena osób głosujących online, którzy zagłosowali na swojego ulubieńca, który nie będzie musiał startować w castingach i automatycznie trafia na bootcamp, czyli kolejny etap.

Jakie jest główne założenie Top Model?

Produkcja TVN daje nie tylko zaistnienia w świecie profesjonalnego modelingu, ale też pierwszych kroków i wzbogacenie swojego portfolio, dlatego też co roku postanawia się zgłosić naprawdę dużo zainteresowanych osób. W odcinkach uczestnicy wykonują różnego rodzaju konkurencje, które mają być sprawdzianem tego, czy uda im się odnaleźć w prawdziwym świecie mody. Rolą sędziów jest ocenienie ich postępów i zadecydowanie o tym, który uczestnik opuszcza program w danym odcinku. Jest jeszcze możliwość przywrócenia do programu po eliminacji, dzięki ingerencji Michała Piróga, którego zadaniem jest obserwacja panelu zza kulis, służąc pocieszeniem i wsparciem dla uczestników. Nagrodą jest zawarcie kontraktu z agencją modeli jak i okładka w miesięczniku "Glamour". W najnowszym sezonie poznamy, kto będzie dziewiątym zwycięzcą Top Model. zmaga się całkiem sporo ciekawych modeli i modelek, w związku z tym na pewno warto jest śledzić emitowane odcinki.