Wyśmienita narodowa drużyna szwajcarska zaliczyła awans do ćwierćfinału rozgrywek Mistrzostw Europy! Narodowa kadra Francji nie będzie w stanie zdobyć pucharu Euro 2020, gdyż została ograna!

01.07.2021, 13:05

Kibice piłki nożnej byli widzami niesamowitego spotkania na obiekcie w Bukareszcie na wieczór poniedziałkowy. Starcie pomiędzy drużyną Francji, a szwajcarską ekipą zafundowało wiele fenomenalnych bramek, a niezbyt dużo dziennikarzy liczyło na to. Zawodnicy dwóch drużyn zagrali naprawdę świetnie, a zwycięzce starcia zobaczyliśmy dopiero po konkursie rzutów karny. Jako pierwsi bramkę zdobyli reprezentanci szwajcarskiej kadry, jednakże gracze zespołu Francji niesamowicie zainaugurowali połowę numer dwa, w której 2 gole strzelił Benzema. Zdawać się mogło, że wielkie emocje podczas tego pojedynku właśnie zakończyły się, w chwili gdy na trzy do jednego trafienie zaliczył Paul Pogba. Jednak reprezentanci narodowej kadry Szwajcarii nie chcieli odpuścić i niespodziewanie doprowadzili do wyniku remisowego. Główny sędzia tego pojedynku był bez wyjścia i musiał poprosić oba zespoły na dodatkowe trzydzieści minut rozgrywki. O rezultacie starcia musiały zadecydować karne, gdyż dodatkowy czas meczu też nie pozwolił na obejrzenie rezultatu końcowego. Narodowa kadra Szwajcarii się okazała nieznacznie skuteczniejsza w trakcie konkursu karnych i wygrała rezultatem 5:4. Zawodnicy szwajcarskiej drużyny będą walczyć z drużyną Hiszpanii podczas ćwierćfinałowego meczu.