Zawodnicy Antonio Conte coraz bliżej mistrzostwa ligi włoskiej. Naprawdę trudny weekend Interu.

29.04.2021, 11:10

Rywalizacja w Serie A we Włoszech od wielu lat nie zdawała się aż tak zatwardziała. Z pewnością nikt nie liczył na to przed pierwszym pojedynkiem ligowych zmagań, że rywalizacja o tytuł mistrza Serie A może być aż tak pasjonująca. Kluczowe ekipy z Serie A odpadły z europejskich pucharów i między innymi dlatego pojawił się przyrost emocji. Z tego powodu mają okazję totalnie być skoncentrowani na ligowych rozgrywkach. Powinniśmy mieć świadomość tego, że utrzymanie dobrej predyspozycji w trakcie rozgrywek nie jest wcale takie proste. Piłkarze Milanu przekonali się w tym temacie dobitnie. Drużyna z Mediolanu od startu ligi miała miejsce pierwsze w tabeli ligowej, lecz w końcu wpadł na nich spadek formy o stracili prowadzenie. Inter Mediolan wyprzedził swojego swojego najgroźniejszego rywala, a więc Milan. Zawodnicy prowadzeni przez Antonio Conte od tego momentu umiejętnie zwiększają punktową dominację nad resztą klubów z czołówki zestawienia ligowego. Wszystkie okoliczności wskazują na to, iż to pewnie Inter będzie w stanie przerwać cykl regularnych triumfów Juventusu Turyn w rozgrywkach ligi włoskiej.

Na łamach tego postu mamy zamiar skondensować się na ekipie Interu z Mediolanu. Miniony tydzień był dla piłkarzy Interu bardzo trudny. Na placu gry dostrzec mogliśmy, że gracze potrzebują z całych sił wygrać w spotkaniu z Hellasem z Werony. Lecz przez większość tego pojedynku graczom Interu Mediolan zbrakło szczęścia pod polem bramkowym oponenta. Udało im się w ostatecznym rozrachunku strzelić bramkę. Darmian ustrzelił gola na wagę pełnej puli punktów. Ten triumf bardzo zbliżył Inter z Mediolanu do wyśnionego tytułu mistrzów Serie A. Pięć spotkań przed rozstrzygnięciem sezonu ligi włoskiej reprezentanci Interu Mediolan mają 11 oczek przewagi nad zespołem z pozycji drugiej. To bardzo wystarczająca różnica i niezwykle trudno będzie ją utracić. Conte i jego podopieczni są niezwykle zdeterminowani do tego, żeby zgarnąć mistrzostwo Serie A. Bez wątpienia mistrzostwo ligi Serie A mogłoby pocieszyć kibiców Interu Mediolan, gdyż w aktualnym sezonie bardzo słabo zaprezentowali się w rozgrywkach europejskich. Do zakończenia sezonu będą towarzyszyć nam spore emocje.