Zwycięstwo The Blues z Brighton.

14.09.2020, 15:07

Zawodnicy Franka Lamparda świetnie zaczęli nowy sezon rywalizacji w angielskiej Premier League. Dla kilku piłkarzy był to debiut w trykocie klubu ze Stamford Bridge. Sporo fanów Chelsea FC oczekiwało, aby obejrzeć świeżych zawodników zespołu w meczu. Warto podkreślić, że pokazali się z niesamowicie dobrej perspektywy. Z pewnością jest to fenomenalna wiadomość dla trenera Chelsea. Aktualnie menadżer Chelsea FC ma do wyboru sporo inteligentnych podopiecznych.

W poprzednich sezonach w Premier League Chelsea FC nie grała na miarę oczekiwań. Fani tego zespołu oczekują lepszych rezultatów. Mnóstwo sympatyków nożnej piłki czekało na pierwsze minuty piłkarzy zakupionych z niemieckiej ligi piłkarskiej. Chelsea Londyn ma w roku ambitne plany,jeśli chodzi o trofea. Sympatycy Chelsea żywią nadzieję, że ich zespół w dobrym stylu wejdą w nowy w sobotnie popołudnie sezon angielskiej ligi.

Wysoka forma Chelsea Londyn w meczu z zespołem Brighton

Pierwsza część starcia zapewniła sympatykom obu ekip dużo pozytywnych doznań. Piłkarze konstruowali sporo akcji podbramkowych. W premierowej połowie tego pojedynku sympatycy obu drużyn obejrzeli wyłącznie jedną bramkę. Piłkę do bramki wpakował Jorginho. Arbiter podyktował karny rzut po faulu Ryana Mathewa na nowym napastniku Chelsea. Do końca pierwszej połowy wynik nie uległ zmianie. W kolejnej połowie Brighton Hove Albion musiał odrabiać straty.

Fani wierzyli na więcej trafień oraz strzałów swoich zawodników. W następnej odsłonie meczu widzieliśmy już więcej trafień. W tym przypadku dokładniejsza była drużyna Chelsea FC. Rozpoczęcie kolejnej odsłony był niezwykle fascynujący. Brighton zdołało doprowadzić do wyniku remisowego. Dobry rezultat Drużyny Franka Lamparda był więc zagrożony. Piłkarze Chelsea zdawali sobie sprawę, iż fanów Chelsea FC obchodzi wyłącznie zwycięstwo.

Po golu dla ekipy Brighton Hove Albion zawodnicy Chelsea FC ruszyli do kreowania sytuacji pod szesnastką rywali. Parę minut później Chelsea FC znów wyszła na prowadzenie w tym spotkaniu. Strzelili dwie bramki. Końcowy wynik tego spotkania to 3:1 na korzyść Chelsea. To bez wątpienia świetny początek rozgrywek dla Londyńczyków.