consulting seo

24.04.2021, 15:49

Czym jest skuteczne pozycjonowanie?

Na początek należy sobie uświadomić jak ważną funkcję w życiu każdego człowieka pełni internet. W ciągu ostatnich lat internet okazał się najbardziej opłacalnym miejscem dystrybucji usług, gównie poprzez ich łatwą dostępność i duży wybór. Także promocja w tych czasach w dużej mierze znajduje się w ramach internetu. Największe światowe firmy inwestują duże środki w reklamę w mediach społecznościowych czy w reklamy w Google AdWords.

Wyszukiwarka Google posiada aż 97% udziałów w wyszukiwaniach biorąc pod uwagę wszystkie wyszukiwarki na Polskim rynku. W skali miesiąca dokonywanych jest aż 100 miliardów wyszukiwań! Należałoby również dodać, że nawet 70% Polaków codziennie korzysta z internetu. Jak więc być widocznym w Google?

Więcej niż 200 czynników wpływa istotnie na miejsce strony w wynikach wyszukiwarki Google znajdzie się Twoja strona www. Wśród nich znajdziemy jakość treści, ilość linków prowadzących do Twojej strony czy ilość słów kluczowych, które wpisuje użytkownik szukając konkretnego produktu. Statystyki mówią, że nawet 90% użytkowników internetu przegląda tylko pierwszą stronę wyników i aż 51% osób wchodzi jedynie w pierwszą wyszukaną pozycję.

Co wchodzi w skład działań SEO?

SEO są to wszystkie działania, które mają na celu uzyskanie wysokich pozycji w wynikach wyszukiwarki Google. Zajmują się tym specjaliści, którzy dzięki wiedzy i doświadczeniu potrafią skutecznie pozycjonować stronę www. Stale zmieniające się algorytmy Google muszą być ciągle monitorowane tak, żeby wybierać najbardziej korzystną strategię dla każdej strony klienta. Przede wszystkim należy zadbać o trzy podstawowe elementy:

-optymalizację kodu, czyli uporządkowanie wewnętrznej struktury witryny tak, aby zlikwidować wszelkie błędy, zwiększyć jej prędkość i uporządkować strukturę nagłówków.

-link building, czyli wszelkie działania mające na celu promocję strony w jak największej ilości zewnętrznych serwisów internetowych dzięki jej linkowaniu.

-optymalizację treści, czyli wzbogacenie strony o unikalne, wartościowe i posiadające odpowiednią długość treści.

seo konsultant

konsultant-seo-2021

Dlaczego pozycjonowanie jest tak bardzo istotne?

Znajdowanie się ścisłym TOP 10 na pierwszej stronie wyszukiwania to zagwarantowanie sobie większej rozpoznawalności marki, budowania trwałego zaufania klientów i realnego zwiększenia sprzedaży. Bądź widoczny, zacznij promować się w internecie!