Darmowy serwis oceniający prawidłowość pisowni tekstu względem zasad pisowni języka angielskiego

21.10.2023, 14:30

Serwis internetowy correctme.org jest miejscem zapewniającym ogromną ilość instrukcji dotyczących odpowiedniej pisowni w języku angielskim. Portal ten rekrutuje wyspecjalizowaną kadrę edytorów dbających o to, aby na stronie www znajdowały się prawidłowe i świeże informacje. Ten portal internetowy został stworzony pod wpływem inspiracji ekipy profesjonalistów oraz entuzjastów. Ideą tej strony jest danie użytkownikom możliwości pisania odpowiednich tekstów, bez wymogu uciążliwej nauki zasad językowych języka angielskiego. Jak zadbać o to, żeby teksty pisane po angielsku były zawsze bezbłędne? Nie każdemu łatwo przychodzi poprawne pisanie po angielsku. Na tym portalu można znaleźć wpisy tłumaczące zawiłości pisowni znajdujące się w języku angielskim. Wykwalifikowana obsada zajmuje się m.in. powszechnymi oraz problematycznymi błędami gramatycznymi, fonetycznymi, językowymi. https://correctme.org/when-to-use-s-or-s-meaning-differences-and-examples-of-use/ . Źródła informacji na różnorodne tematy, które objaśniają reguły prawidłowej wymowy oraz pisowni po angielsku można znaleźć, wśród informacji dostępnych na tej stronie. Założyciele tej witryny uważają, że każdy użytkownik powinien móc poprawnie pisać teksty po angielsku. Ta strona www została stworzona, by każdemu użytkownikowi dać sposobność bezpłatnego ocenienia prawidłowości gramatycznej i językowej danego tekstu. Jeśli zastanawiasz się, czy powinno się napisać its czy it's albo choosing czy chosing, to na tym portalu internetowym zweryfikujesz poprawną wymowę, pisownię oraz dużo więcej. Na tym portalu można sprawdzić poprawność pisowni danych zwrotów, słów lub fraz, a nawet całego tekstu. Możliwe jest wstawienie tekstów albo zdań do specjalnego programu na tym portalu internetowym, aby sprawdzić poprawność gramatyczną, językową oraz interpunkcyjną. Rozterki w jaki sposób coś powinno być napisane momentami mają nawet osoby korzystające z angielskiego każdego dnia. Sporo pospolitych pomyłek spowodowanych jest tym, że w angielskim można znaleźć frazy, które wymawia się w identyczny sposób, natomiast reguły ich pisowni się od siebie różnią, na przykład: who's oraz whose albo than i then. Odpowiedzi na te i podobne problemy można znaleźć na tym portalu internetowym.