Darmowy serwis sprawdzający poprawność pisowni tekstu względem zasad pisowni języka angielskiego

20.09.2023, 13:28

Portal internetowy correctme.org jest miejscem, które zapewnia wielką ilość informacji na temat prawidłowej pisowni w języku angielskim. Ta strona daje zatrudnienie fachowej grupie edytorów, którzy dbają o to, aby na portalu internetowym były właściwe i bieżące informacje. Ten portal został stworzony z inicjatywy profesjonalistów i entuzjastów. Ideą tego portalu jest umożliwienie użytkownikom pisania poprawnych tekstów, bez przymusu uciążliwej nauki zasad językowych i gramatycznych angielskiego. Wsparcie w unikaniu błędów podczas pisania tekstów po angielsku Nie każdemu z łatwością przychodzi prawidłowe pisanie tekstów w języku angielskim. Jeśli chcesz znaleźć artykuły rozjaśniające złożone zasady pisowni pojawiające się w języku angielskim, to na tym portalu znajdziesz ich masę. Tworzeniem tekstów odnośnie popularnych błędów fonetycznych, językowych i gramatycznych zajmuje się fachowa obsada zawodowców. Teksty na różnorakie tematy rozjaśniające zasady prawidłowej wymowy i pisowni w języku angielskim można odszukać, wśród artykułów informacyjnych zawartych na tej stronie internetowej. https://correctme.org/truely-or-truly-which-one-is-correct/ . Osoby, które wykonały ten portal sądzą, że każdy użytkownik powinien móc dobrze posługiwać się językiem angielskim. W celu umożliwienia tego każdemu, stworzona została ta witryna, na której można za darmo ocenić prawidłowość językową i gramatyczną danego tekstu. Gdy nie wiesz, czy powinno się pisać it's czy its lub chosing czy choosing, to na tym portalu internetowym zweryfikujesz prawidłową pisownię, wymowę oraz dużo więcej. Dokładność gramatyczną danych fraz, zwrotów lub słów, a nawet całego tekstu można zweryfikować, przy pomocy tego portalu internetowego. Jest możliwość zamieszczania dłuższych tekstów lub pojedynczych fraz do specjalnego programu na tej stronie, żeby skontrolować poprawność interpunkcyjną, językową oraz gramatyczną. Rozterki jak dokładnie coś powinno być napisane czasem miewają również osoby, które używają języka angielskiego codziennie. Spora ilość powszechnych nieprawidłowości wywołanych jest tym, że w angielskim pojawiają się stwierdzenia, które wymawia się w identyczny sposób, lecz inaczej się je zapisuje, dla przykładu: than i then albo who's oraz whose. Na tej witrynie można znaleźć odpowiedzi na te i podobne problemy.