Triumfatora mistrzostw świata Formuły 1 zobaczymy po ostatniej rundzie kończącego się sezonu! Fenomenalne doznania a także zwycięstwo Hamiltona Lewisa podczas wyścigu o GP Arabii Saudyjskiej!

07.12.2021, 16:14

Został tylko już jeden wyścig do finalnego rozstrzygnięcia obecnie trwającego sezonu Formuły 1, a kibice dyscyplin motorowych w dalszym ciągu nie znają odpowiedzi na najistotniejsze pytanie. Od wielu lat nie doszło do sytuacji w wyścigach w Formule 1, by mistrza świata wyłonić dopiero pod koniec ostatniego wyścigu sezonu. Bez cienia wątpliwości z tej perspektywy patrząc bieżący sezon jest wyjątkowy. Rozsądnie podkreślić to, iż w aktualnym sezonie jedynie dwójka zawodników liczyło się w walce o mistrzowski tytuł. Tutaj mowa oczywiście o Lewisie Hamiltonie ze stajni Mercedesa oraz Maxie Verstappenenie z zespołu RB Racing. Nadal rządzący mistrz napotkał w tym sezonie przeciwnika, który zdołał rywalizować z nim. Siedmiokrotny mistrz świata miał możliwość, aby zrównać się sumą punktów z kierowcom z Holandii w trakcie w trakcie wyścigu w Arabii Saudyjskiej i rzeczywiście ta sztuka mu się udała. O zdobyciu tytułu mistrza świata Formuły 1 dzięki wynikom wspomnianego wyżej wyścigu zadecyduje ostatni wyścig obecnego sezonu.

Dyspozycja wcześniej wspomnianych zawodników na przestrzeni całego sezonu była bardzo dobrze i to bez najmniejszych wątpliwości. Ci dwaj zawodnicy definitywnie odskoczyli reszcie stawki już po pierwszym wyścigu i dali do zrozumienia, kto naprawdę liczy się w rywalizacji o mistrzowski tytuł Formuły 1. Inni zawodnicy mogli wyłącznie obserwować ich potyczki o zwycięstwa w kolejnych Grand Prix i zastanawiać się który z tej dwójki ostatecznie zdobędzie mistrzowski tytuł Formuły 1. W trakcie aktualnie trwającego sezonu było dużo niezwykłych emocji i bardzo często miały miejsce stłuczki pomiędzy tymi dwoma genialnymi kierowcami i trzeba o tym pamiętać. Ci dwaj kierowcy mimo sporych emocji darzą się gigantycznym szacunkiem i wspominają o tym, iż w decydującym wyścigu zwycięży ten lepszy kierowca. Fakt, że pojedynek o mistrzowski tytuł rozwikła się dopiero podczas wyścigu w Abu Dhabi jest z pewnością fenomenalny dla każdego sympatyka sportów motorowych. Ostatni wyścig podczas tego sezonu Formuły 1 może nam dostarczyć bardzo dużo doznań i nie podlega to wątpliwości. Na końcowe zakończenie między tymi dwoma genialnymi zawodnikami pozostaje nam więc wyłącznie czekać.